Fietsen & Wandelen

Wie meevaart naar Muiderslot, kan ook te voet of met de fiets de omgeving verkennen. Speciaal daarvoor zijn diverse routes uitgezet. Fietsen meenemen is gratis, wel dient u dit vooraf te reserveren.

Download de route-app met audiotour: iPhone || Android

Forten – fietsronde vanaf Muiden

De korte Fortenland fietsroute is 27 kilometer (ongeveer 1 uur en 45 minuten). Deze route voert langs vele stoere forten en prachtige vestingsteden van de Hollandse Waterlinie. U kunt deze route prima fietsen in de 2,5 uur tussen aankomst en vertrek van de veerboot. U gaat na de fietsroute dus weer per boot terug naar Amsterdam IJburg.

Wie interesse heeft in de historie van de vestingwerken, forten en de verdediging van Holland, kan de audiotour onderweg beluisteren. U heeft hiervoor een smartphone met de gratis Gooi & Vecht Tour app nodig. Wij raden u aan deze voor vertrek op uw telefoon te installeren. Klik hier om de Gooi & Vecht Tour app te downloaden: route-app met audiotour: iPhone || Android

Varen naar Muiden, terugfietsen naar Amsterdam

Mocht u vanuit Muiden terug willen fietsen naar Amsterdam, dan kan dat. Er is een mooie route van 22 kilometer van ongeveer een uur en een kwartier langs Hollandse wateren, de Vecht, de Gaasp en de Amstel die u weer terug voert naar het centrum van Amsterdam.

Forten – fietsronde en eindigen in Amsterdam

Een mooi combinatie voor de echte fietsers onder ons is de korte Fortenland fietsroute en de fietstocht langs Hollandse wateren (zie hierboven). Hierbij volgt u eerst het eerste stuk van de korte Fortenland route waarna u in Weesp de route naar Amsterdam oppikt (bij fietsknooppunt 44) en de knooppunten 43 – 65 – 58 – 56 – 5 (Amsterdam Centraal station) volgt. Deze combinatie is zo’n 42 kilometer lang en brengt u langs de mooiste plekjes van de Gooi en Vechtstreek terug naar Amsterdam.

Forten – fiets- en wandelcombinatie

Een andere mooie combinatie is de (korte) Fortenland fietsroute en de stadswandeling door de oude vestingstad Naarden. In de Gooi & Vecht tour app vindt u een prachtige historische audiotour door de vesting, een echte aanrader! Deze stadswandeling in combinatie met de (korte) Fortenland fietsroute maakt wel dat u de retour vertrektijd van de Veerdienst in Muiden niet meer kunt halen. U kunt deze combinatie dus alleen doen als u wilt terugfietsen naar Amsterdam.

De audiotour Naarden is via de app voor audiotours Gooi en Vecht te downloaden: iPhone || Android