Scholen: Schoolreis of Excursie

Schoolreis reserveren? Op deze pagina vind je veel informatie over de mogelijkheden. Stuur ons een mail met de gewenste datum, een reservedatum en het aantal kinderen en begeleiders, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan ook: 020-4278888 (tijdens kantooruren).

Speciaal voor ontdekkingsreizigers, ridders, jonkvrouwen, zeelui en piraten: Ga mee op avontuur over de voormalige Zuiderzee! We maken een reis door de tijd. Onze historische boten brengen je naar het best bewaarde middeleeuwse kasteel van Nederland: Muiderslot. Of vaar mee naar het enige echte forteiland Pampus, waar je je een heuse negentiende eeuwse soldaat kunt wanen. Tijdens de dag is er volop tijd voor spellen, speurtochten, verhalen en meer. Een onvergetelijke schoolreis!

Forteiland Pampus en Kasteel Muiderslot zijn onderdeel van de Stelling van Amsterdam en staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Beide locaties sluiten goed aan bij de lessen over cultureel erfgoed; op het gebied van de Middeleeuwen, de Gouden Eeuw en de Nederlandse verdedigingswerken.

Aanbieding Cultuurbus 2019-2020 naar het Muiderslot en Pampus

  • Mocca biedt Amsterdamse basisscholen die in het nieuwe schooljaar 2019-2020 het Muiderslot en Pampus willen bezoeken de mogelijkheid om gratis met de Cultuurbus naar de afvaartplek van de Veerdienst op IJburg gebracht te worden!
  • Cultuurbus boeken: Zodra u bij ons een schoolreis naar Pampus of het Muiderslot heeft geboekt , kunt u daarna de bus los reserveren via Mocca. Klik hier om uw Cultuurbus boeking te plaatsen.

 

Vernieuwde School Tarieven

Muiderslot

  • Tarieven Muiderslot van het nieuwe schooljaar 2019-2020 zijn voor het Basisonderwijs en het Voortgezet onderwijs gelijk. De retourprijs inclusief toegang tot het kasteel bedraagt € 14,50 per leerling / begeleider. Dit is inclusief opdrachten en medaille na afloop.
  • Deze tarieven gelden tijdens het veerdienst seizoen vanaf april t/m eind oktober 2020.
  • Tijdens de wintermaanden november 2019 t/m maart 2020 varen wij ook naar het Muiderslot bij meer dan 100 personen.
  • De Tarieven zijn bootretour inclusief de toegang tot het Muiderslot.

Pampus

  • vanaf april t/m eind oktober 2020 voor het Basisonderwijs € 12,50 per leerling / begeleider, € 11,50 bij meer dan 50 personen.
  • Het tarief voor het voortgezet onderwijs is € 13,50 per leerling / begeleider.
  • De Tarieven zijn bootretour inclusief de toegang tot het Fort.

Programma op maat

Voor elke schoolreis maken wij een programma op maat. Er zijn een aantal bouwstenen waaruit u kunt kiezen. Het basisprogramma duurt ruim 4 uur, waarvan 2,5 uur op Pampus of in het Muiderslot. Dit is inclusief  inclusief boottocht en spellen, speurtochten, of rondleiding.

Activiteiten na afloop

Scholen die meevaren vanuit Almere, kunnen na terugkomst heerlijk spelen en met warm weer zwemmen op het strand van strandbad duin.  Het strand is gratis toegankelijk en u mag hier uw  eigen activiteiten organiseren.

De haven van Amsterdam IJburg ligt naast (voormalig) Blijburg.

Met school naar Muiderslot

Kasteel Muiderslot: Ontdek de Middeleeuwen   Het Muiderslot is een echte middeleeuwse waterburcht met een ophaalbrug, vijf torens, kantelen en schietgaten. Het Muiderslot werd gebouwd in 1285 in opdracht van Floris V. en in de Gouden Eeuw woonde de schrijver P.C. Hooft er. Het Muiderslot is onderdeel van de Stelling van Amsterdam, de Nieuwe Hollandse … Verder lezen Met school naar Muiderslot

Met school naar Pampus

Forteiland Pampus: een bijzonder fort met een ongelooflijk verhaal Pampus Experience met interactieve spellen. Forteiland Pampus is verrassend, spannend en leerzaam. Een verdedigingswerk dat meer dan 100 jaar is en bewoond werd door soldaten en fortwachters. Forteiland Pampus is onderdeel van de Stelling van Amsterdam, de Nieuwe Hollandse Waterlinie en staat op de Werelderfgoedlijst. Leer … Verder lezen Met school naar Pampus

schoolreis, excursie of uitje vanuit amsterdam of almere naar pampus of muiderslot. Een leuk avontuur op het water met spel en speurtocht.

Invulling aan boord

Extra invulling aan boord Een schoolreis met de boot op zich kan al hartstikke spannend zijn, zeker voor de kleinsten. Wilt u iets extra’s? Het is mogelijk tijdens de vaartocht een les aan boord te organiseren, waarin thema’s als VOC, visserij, scheepvaart, waterbeheer / polders en zelfs exacte vakken aan bod kunnen komen. Onze gepassioneerde … Verder lezen Invulling aan boord