Met school naar Pampus

Forteiland Pampus: een bijzonder fort met een ongelooflijk verhaal

Pampus Experience met interactieve spellen. Forteiland Pampus is verrassend, spannend en leerzaam. Een verdedigingswerk dat meer dan 100 jaar is en bewoond werd door soldaten en fortwachters. Forteiland Pampus is onderdeel van de Stelling van Amsterdam, de Nieuwe Hollandse Waterlinie en staat op de Werelderfgoedlijst. Leer tijdens het bezoek alles over het leven op Pampus en waar de term “voor Pampus liggen” vandaan komt. Er is lesmateriaal beschikbaar dat in de les ter voorbereiding op het schoolreisje gebruikt kan worden.

 

Interactieve tour Pampus Xperience

De interactieve tour “Pampus Xperience” neemt jullie mee op reis door de tijd en de verschillende ruimtes in het fort. In de Pampus Xperience beleef je het verleden. Geratel van machines, kanonschoten: Pampus leeft! De eetzalen, slaapvertrekken en werkruimtes van een eeuw geleden zijn weer tot leven gebracht via multimedia. Er is dus geen gids of extra uitleg nodig. In de Xperience is het mogelijk diverse games spelen.

 

Extra activiteiten op pampus

Op Pampus zijn niet alleen diverse speurtochten uitgezet, er kunnen ook groepsactiviteiten worden georganiseerd op maat. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons op.

 

Vervoer

Veerdienst Amsterdam vertrekt vanuit de haven van Amsterdam IJburg en vanuit Marina Muiderzand in Almere.

De jachthaven van IJburg is goed bereikbaar met het openbaar vervoer of per fiets. Groepen die per touringcar komen, kunnen direct naast de afvaartplek afgezet worden. Voor scholen en BSO’s heeft het GVB voor € 2,- per kind dagkaarten beschikbaar (alleen online te bestellen).

Bij Marina Muiderzand kan in overleg op het terrein gratis  geparkeerd worden. Beschikbaarheid van parkeerplaatsen hangt af van het seizoen.

 

tijden

U heeft de keuze uit drie tijdsblokken:

9.00 – 13.15 uur

11.00 – 15.15 uur (Alleen vanuit Amsterdam, u vaart mee met onze reguliere veerdienst)

13.30 – 17.45 uur

 

Tarieven Pampus
Basisonderwijs & BSO: Bij 50 personen of meer € 8,50 pp. Kleinere groepen € 9,50 pp.
Minimaal 1 begeleider per 6 leerlingen.

Middelbaar onderwijs: € 12,50 pp.

Prijzen voor kinderen en begeleiders zijn gelijk.

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een schooluitje met Veerdienst Amsterdam, neem contact met ons op via het contactformulier of telefoon (020 – 427 8888).