Almere Marina Muiderzand

De marina is niet alleen een jachthaven, maar ook de plek voor een heerlijk dagje aan het strand en op het water. Voor een volledig overzicht van alle mogelijkheden en activiteiten, zie de website van Marina Muiderzand. Hieronder een greep:

eten & drinken 

Bij Muiderzand zijn horecagelegenheden in verschillende stijlen met voor elk wat wils: Loungen aan het strand bij PoortDok, dineren bij de Harbor House, BBQ bij de beach grill, of lekker koffie drinken bij het strandpaviljoen.

kinderen

Aan de zuidkant van de jachthaven ligt Strandbad Duin, een superleuk strandje waar kinderen heerlijk kunnen ravotten, rennen en zwemmen. Je komt er via het pontje of het looppoortje. Bij het strand is een speelplaats met een stronkenroute door het riet, een pannaveldje (voetbal), zwemvlotten en een waterspeeltoestel. Ook kunnen kinderen met de supermikado spelen. Het strand heeft een grote vuurplaats met bankjes eromheen. Deze plaats is vrij te gebruiken.

Kleine kinderen
Voor kleine kinderen zijn er twee speelplekken bij de haven. Op het strand van de haven tegenover het Strandbad Duin, vindt je schommels, klim- en klautertoestellen en een glijbaan. Aan de noordkant van de jachthaven (Pampuszijde) is een grote zandbak met daarin een glijbaan.

Het zwemwater is van uitstekende kwaliteit en wordt regelmatig bemonsterd. De resultaten hiervan zijn te vinden op zwemwater.nl. Strandbad Duin is trots op haar Blauwe Vlag, hét keurmerk voor schone en veilige stranden!

sport & spel

Beach volleyball en beach soccer, op de beach playground is iedereen welkom. Er is een tribune en ’s avonds is het verlicht.

theater – vis a vis

Vlakbij Marina Muiderzand, aan het Almeerderstrand, heeft Theatergezelschap Vis à Vis sinds 2007 haar vaste locatie. Na een spectaculaire of juist relaxte dag op het water kun je ’s avonds genieten van dit unieke theatrale spektakel.

Vis à Vis is niet zomaar een theatergezelschap: de verrassende en humoristische voorstellingen spelen zich altijd af op locaties in de open lucht. Daarnaast bouwt het gezelschap bij elke productie een geheel eigen buitendecor. In de vaak komische voorstellingen worden theater en techniek altijd op een bijzondere wijze met elkaar vermengd.