Kasteel Muiderslot: een middeleeuwse waterburcht

Het Muiderslot is een van de oudste waterburchten van Holland, een echt middeleeuws kasteel met een slotgracht. In latere tijden werd het slot een onderdeel en sluitstuk van vier waterdefensielinies: de Utrechtse Waterlinie, de Oude en Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam (UNESCO Werelderfgoed).

Actuele agenda van het Muiderslot

  • Haal een audiotour op de binnenplaats en dwaal op eigen gelegenheid door het kasteel. Onderweg kom je verschillende spellen tegen. Leuk voor jong & oud.
  • Tijdens het weekend zijn er tussen 13:00 en 16:00 uur gratis instaprondleidingen van ruim een half uur door de 17e eeuwse ingerichte vertrekken.
  • Kinderen kunnen op ontdekkingstocht door het kasteel en de tuinen waarbij ze leuke opdrachten uit kunnen voeren. Met deze opdrachten krijgen ze als beloning een echte Muiderslot riddermedaille!
  • Op het Bastion is de valkenier aanwezig met roofvogels.
  • Bezoek het Waterschild Paviljoen. In de pruimenboomgaard ligt dit verzonken gebouw waar u alles te weten komt over de geschiedenis van het Muiderslot en over water als vriend en vijand door de eeuwen heen. Naast informatief is het ook een spetterende belevenis!
  • In de Taveerne worden drankjes en broodjes verkocht, daarbij wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van biologische streekproducten.

Reserveren

De standaard vertrektijd vanuit Amsterdam is 10.45 uur. Van 1 mei t/m 11 augustus is er een extra afvaart vanuit Amsterdam om 13.30 uur

Vragen? Stel ze hieronder

Naam *:

E-mailadres *:

Telefoonnummer:

Opmerking, vraag of wens *: