Kasteel Muiderslot: een middeleeuwse waterburcht

Het Muiderslot is een van de oudste waterburchten van Holland, een echt middeleeuws kasteel met een slotgracht. In latere tijden werd het slot een onderdeel en sluitstuk van vier waterdefensielinies: de Utrechtse Waterlinie, de Oude en Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam (UNESCO Werelderfgoed).

 

  • Dwaal op eigen gelegenheid door het kasteel via de Ridderroute en de Torenroute. Onderweg komt u verschillende spellen tegen. Leuk voor jong & oud.
  • Een bezoek is niet compleet zonder de rondleiding door de 17e- eeuwse ingerichte vertrekken. Deze duurt een half uur en is inbegrepen bij het toegangskaartje.
  • Voor kinderen zijn er speurtochten. Met opdrachten kunnen ze stempels verdienen voor een echte Oorkonde. Prijs € 2,-.
  • Op het Bastion is de valkenier aanwezig met roofvogels.
  • Bezoek het Waterschild Paviljoen. In de pruimenboomgaard ligt dit verzonken gebouw waar u alles te weten komt over de geschiedenis van het Muiderslot en over water als vriend en vijand door de eeuwen heen. Naast informatief is het ook een spetterende belevenis!
  • In de Taveerne worden drankjes en broodjes verkocht, daarbij wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van biologische streekproducten.

Actuele agenda van het Muiderslot

reserveren

De standaard vertrektijd vanuit Amsterdam is 11.00 uur. Op een aantal dagen is er een extra afvaart om 13.30 uur: deze data staan dan hier op de website.

AMSTERDAM            ALMERE

 

Vragen? Stel ze hieronder

Naam*:

E-mailadres*:

Telefoonnummer:

Opmerkingen, vragen of wensen*: