Kasteel Muiderslot: een middeleeuwse waterburcht

Het Muiderslot is een van de oudste waterburchten van Holland, een echt middeleeuws kasteel met een slotgracht. In latere tijden werd het slot een onderdeel en sluitstuk van vier waterdefensielinies: de Utrechtse Waterlinie, de Oude en Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam (UNESCO Werelderfgoed).

Actuele agenda van het Muiderslot

  • Haal een audiotour op de binnenplaats en dwaal op eigen gelegenheid door het kasteel. Onderweg kom je verschillende spellen tegen. Leuk voor jong & oud.
  • In de Torenroute van het kasteel is er een speciale audiotour voor kinderen. Het verhaal duurt ongeveer 20 minuten en is er in het Nederlands en Engels. 
  • Kinderen kunnen het kasteel en de tuinen verkennen met een speurtocht waarbij ze leuke opdrachten uit kunnen voeren. De speurtocht is te koop bij de kassa € 2,- per kind. (leeftijd 6-11 jaar) 
  • Bezoek het Waterschild Paviljoen. In de pruimenboomgaard ligt dit verzonken gebouw waar u alles te weten komt over de geschiedenis van het Muiderslot en over water als vriend en vijand door de eeuwen heen. Naast informatief is het ook een spetterende belevenis!
  • In de Taveerne worden drankjes en broodjes verkocht, daarbij wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van biologische streekproducten.

 

Reserveren

T/m 18 oktober vaart Veerdienst  Amsterdam elk weekend naar het Muiderslot. Elke zaterdag en zondag vertrek vanuit Amsterdam  10.45 uur. Elke zondag is er een extra middag afvaart  vanuit Amsterdam vertrek om  13.15 uur

Vragen? Stel ze hieronder

Naam *:

E-mailadres *:

Telefoonnummer:

Opmerking, vraag of wens *: