Kasteel Muiderslot: een middeleeuwse waterburcht

Het Muiderslot is een van de oudste waterburchten van Holland, een echt middeleeuws kasteel met een slotgracht. In latere tijden werd het slot een onderdeel en sluitstuk van vier waterdefensielinies: de Utrechtse Waterlinie, de Oude en Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam (UNESCO Werelderfgoed).

Actuele agenda van het Muiderslot

  • Haal een audiotour op de binnenplaats en dwaal op eigen gelegenheid door het kasteel. Onderweg kom je verschillende spellen tegen. Leuk voor jong & oud.
  • De valkenier is aanwezig elk weekend van 11:00-14:00, op elk feestdag en in alle vakanties op dinsdag, woensdag en vrijdag. (Speciaal voor groepen is de de valkenier bij te boeken) 
  • Kinderen kunnen op ontdekkingstocht door het kasteel en de tuinen waarbij ze leuke opdrachten uit kunnen voeren. 
  • Bezoek het Waterschild Paviljoen. In de pruimenboomgaard ligt dit verzonken gebouw waar u alles te weten komt over de geschiedenis van het Muiderslot en over water als vriend en vijand door de eeuwen heen. Naast informatief is het ook een spetterende belevenis!
  • In de Taveerne worden drankjes en broodjes verkocht, daarbij wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van biologische streekproducten.

 

valkenier

Speciaal voor groepen is het mogelijk om een roof vogel demonstratie bij de boeken. De valkenier geeft 2 vliegdemonstraties van 20/30 minuten. Zij neemt de groep mee vanaf de valkenierstent naar de binnenplaats of het toernooiveld. 

Reserveren

De standaard vertrektijd vanuit Amsterdam is 10.45 uur. Van 28 april t/m 11 augustus is er een extra afvaart vanuit Amsterdam om 13.15 uur

Vragen? Stel ze hieronder

Naam *:

E-mailadres *:

Telefoonnummer:

Opmerking, vraag of wens *: