Boot naar Muiderslot

Het vaarseizoen van 2023 is begonnen. Vanaf nu kun je weer meevaren met één van onze klassieke boten vanuit Amsterdam IJburg naar Kasteel Muiderslot, een levendige plek vol oude verhalen. Geniet aan boord van koffie, thee, wijn, speciaal bier of organiseer een groepsarrangement. Tijdens het vaarseizoen (van april t/m oktober) vaart de Veerdienst Amsterdam elk weekend en tijdens de vakanties zelfs vier dagen per week. De boot doet er ongeveer 45 minuten over en jullie hebben ruim 2,5 uur om het kasteel te ontdekken voor we weer terug varen. Lees hieronder meer over de activiteiten in en rondom het kasteel.

Liever meevaren vanuit Almere? Dat kan in het vaarseizoen (van april tot oktober) elke zaterdag vanaf Marina Muiderzand. 

Activiteiten bij Muiderslot

Dit middeleeuwse kasteel met slotgracht is één van de oudste en best bewaarde waterburchten van Holland. Door de eeuwen heen is het slot onderdeel en sluitstuk van vier waterdefensielinies gebleven: de Utrechtse Waterlinie, de Oude en Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam (UNESCO Werelderfgoed). Ook heeft het kasteel beroemde bewoners gehad. Dwaal door het kasteel en ontdek hoe het leven vroeger was.

Rondleidingen

Boot naar Muiderslot groep in Ridderzaal

Ontdek het kasteel in je eigen tempo met een audiotour. Volg de Ridderroute, Torenroute of de Tuintour. De audiotour wordt ter plekke na aankomst van de veerboot geregeld. Neem contact met ons op voor het boeken van een privégids of themarondleiding.

Tuinen

Boot naar Muiderslot kasteeltuin

Laat je betoveren door de beukenloofgang, struin door de bijzondere tuinen rondom het Muiderslot en kom meer te weten over vergeten groenten en kruiden waar eeuwenlang bijzondere gerechten mee werden bereid, en bezoek de 17e eeuwse pruimenboomgaard.

Groepsuitje

Boot naar Muiderslot groepsuitjes

Organiseer een groepsuitje naar het kasteel met familie, vrienden of collega’s. Stel je eigen programma samen met aan boord een arrangement van koffie & thee, gebak, high tea, borrel, lunch of diner!

Scholen

Boot naar Muiderslot schoolreis

Het leukste schoolreisje naar dit middeleeuwse kasteel vol actieve uitdagingen begint al aan boord! Lees meer over de mogelijkheden, programma’s, de Cultuurbus en school tarieven.

Kinderfeestje

Boot naar Muiderslot kinderfeestje

Vier je kinderfeest bij een echt ridderkasteel, het feest begint al aan boord met taart en limonade! Pak onderweg je cadeautjes uit en doe een leuke speurtocht in het kasteel!

Agenda

Pakjesboot vaart van Amsterdam IJburg naar Muiderslot het kasteel van Sinterklaas

Bekijk hier de evenementen op het kasteel zoals varen met de Pakjesboot naar het winterverblijf van Sinterklaas. Of bezoek een echt middeleeuws ridderkampement met workshops en activiteiten.