Boot naar Muiderslot

 

Vaar mee met één van onze klassieke boten vanuit Amsterdam IJburg naar Kasteel Muiderslot, een levendige plek vol oude verhalen. Geniet aan boord van koffie, thee, wijn, speciaal bier of organiseer een groepsarrangement. Tijdens het veerdienstseizoen van april t/m oktober vaart de veerdienst elk weekend en tijdens de vakanties 6 dagen per week. De boot doet er ongeveer 45 minuten over en jullie hebben ruim 2,5 uur om het kasteel te ontdekken voor we weer terug varen. Lees hieronder meer over de activiteiten op en rondom het kasteel of klik op een knop om direct kaartjes te kopen.

Activiteiten bij Muiderslot

Dit middeleeuwse kasteel met een slotgracht is één van de best bewaarde èn oudste waterburchten van Holland. Door de eeuwen heen is het slot onderdeel en sluitstuk van vier waterdefensielinies gebleven: de Utrechtse Waterlinie, de Oude en Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam (UNESCO Werelderfgoed). Ook heeft het kasteel beroemde bewoners gehad. Dwaal door het kasteel en ontdek hoe het leven vroeger was.

Rondleidingen

Boot naar Muiderslot groep in Ridderzaal

Ontdek het kasteel in je eigen tempo met een audiotour. Volg de Ridderroute, Torenroute of de Tuintour. De audiotour wordt ter plekke na aankomst van de veerboot geregeld. Neem contact met ons op voor het boeken van een privégids of themarondleiding.

Tuinen

Boot naar Muiderslot kasteeltuin

Laat je betoveren door de beukenloofgang, struin door de bijzondere tuinen rondom het Muiderslot en kom meer te weten over vergeten groenten en kruiden waar eeuwenlang bijzondere gerechten mee werden bereid, en bezoek de 17e eeuwse pruimenboomgaard.

Groepsuitje

Boot naar Muiderslot groepsuitjes

Organiseer een groepsuitje met familie, vrienden of collega’s naar het kasteel. Stel je eigen programma samen met aan boord een arrangement van koffie & thee, gebak, high tea, borrel, lunch of diner!

Scholen

Boot naar Muiderslot schoolreis

Het leukste schoolreisje naar het het middeleeuws kasteel vol actieve uitdagingen begint al aan boord! Lees meer over de mogelijkheden, programma’s, de Cultuurbus en school tarieven.

Kinderfeestje

Boot naar Muiderslot kinderfeestje

Vier je kinderfeest bij een echt ridderkasteel. het feest begint aan boord met taart en limonade! Pak onderweg je cadeautjes uit en doe een leuke speurtocht in het kasteel!

Agenda

Boot naar Muiderslot evenementen ridders

Bekijk hier de evenementen op het kasteel zoals; een echt middeleeuwse ridderkampement, met workshops en in de vakantie kinderactiviteiten. Lees meer…

Tickets

Koop je tickets online om zeker te zijn van een plek aan boord