Muiderslot, de geheime sleutel van Amsterdam

Van Muidens kasteel tot Amsterdam Castle:  van 19 mei tot en met 31 oktober 2017 is in Rijksmuseum Muiderslot een bijzondere tentoonstelling te zien. ‘Muiderslot, de geheime sleutel van Amsterdam’ laat de gedeelde geschiedenis zien van het slot aan de Vecht en de Stad aan de Amstel.

De band tussen Amsterdam en het Muiderslot
Het Muiderslot staat internationaal ook wel bekend als ‘Amsterdam Castle’. Weinig mensen weten dat dit terug te voeren is op de eeuwenoude hechte band tussen het slot aan de Vecht en de stad aan de Amstel. Graaf Floris V is niet alleen de eerste ‘burgervader’ van Amsterdam, maar ook de bouwheer van het Muiderslot. Dit vormt het begin van een eeuwenoud verbond.

De tentoonstelling
Op de tentoonstelling worden zeven eeuwen gedeelde geschiedenis belicht aan de hand van spannende verhalen en unieke objecten. Een sleutelrol is weggelegd voor de ‘geboorteakte’ van de stad Amsterdam: het zogenaamde Tolprivilege van graaf Floris V. Ook is er speciale aandacht voor diverse Amsterdamse burgemeesterszonen. Een ander bijzonder object dat te zien zal zijn, is de 300 jaar oude Hensbeker van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

Reserveren voor boot en toegang tot het kasteel

Stel je vraag

Naam*:

Gelieve dit veld leeg te laten.

E-mailadres*:

Telefoonnummer:

Opmerkingen, vragen of wensen*:

Gelieve dit veld leeg te laten.