Boot naar Pampus

Een culinair avontuur beleven?
Vaar mee naar Winterlicht 2023
Van 4 november t/m 16 december
Je avond begint al aan boord aan boord.
Meer informatie en tickets ga naar Winterlicht

Het veerdienst vaarseizoen van 2023 is afgelopen! Het nieuwe seizoen 2024 start in april t/m eind oktober. Iedere weekend vaart één van onze boten vanuit Amsterdam IJburg naar fort eiland Pampus alwaar je de geschiedenis van dit bijzondere werelderfgoed ontdekt en kunt genieten van koffie, lunch of een borrel. De veerdienst vaart iedere zaterdag en zondag en tijdens de vakanties zelfs 4 dagen per week. De boot doet er ongeveer 45 minuten over en jullie hebben 2,5 uur om het eiland te ontdekken voor we weer terugvaren. Lees hieronder meer over de activiteiten op het eiland of klik op de oranje knop om direct kaartjes te kopen

Liever meevaren vanuit Almere? Dat kan elke zaterdag vanaf Marina Muiderzand. 

Activiteiten op Pampus

Forteiland Pampus ligt in het IJmeer tussen Amsterdam en Muiden. Het is meer dan 125 jaar geleden gebouwd als vesting om de toegang tot Amsterdam te beschermen. Het eiland is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam (UNESCO Werelderfgoedlijst). Ontdek tijdens je bezoek alles over het leven op het eiland en waar de term “voor Pampus liggen” vandaan komt.

Het Fort

Boot naar Pampus gangen in het fort

Ontdek en beleef het eiland Pampus! Het fort heeft twee interactieve belevingsroutes, een virtuele ballonvaart, leerzame games en een black-light speurtocht voor de kinderen!

Horeca

Boot naar Pampus horeca

Geniet tijdens je bezoek aan Pampus in het paviljoen van een kop koffie of een heerlijk seizoens-gerecht. Bij mooi weer biedt het terras een fantastisch uitzicht! Een groepsarrangement boeken?

Groepsuitje

Boot naar Pampus groepsuitje

Organiseer een groepsuitje naar Pampus en stel je eigen programma samen met aan boord een arrangement van koffie & thee met gebak, een high tea, borrel, lunch of diner! Meer weten?

Scholen

Boot naar Pampus schoolreis educatief

Het leukste schoolreisje naar het Forteiland vol avontuur begint al aan boord! Hier vind je informatie over de mogelijkheden, de Cultuurbus en de school-tarieven. Lees gauw verder.

Kinderfeestje

Boot naar Pampus kinderfeestje

Vier je kinderfeest aan boord met taart en limonade! Pak onderweg je cadeautjes uit en doe een spannende speurtocht in het Fort! Reserveer hier.

Agenda

Boot naar Pampus evenementen

Blijf op de hoogte van de evenementen op Pampus zoals Proef Pampus, Winterlicht, Zomerlicht, cultuur, natuur en kinderactiviteiten.