Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Herfstvakantie 2018

22/10/2018 @ 11:00 - 28/10/2018 @ 18:00

Herfstvakantie met de Veerdienst

Tijdens de herfstvakantie (23-10 t/m 28-10)  zijn er op Forteiland Pampus en het Muiderslot tal van leuke activiteiten te doen.

Muiderslot

‘Sterke Vrouwen’ is het thema van dit jaar in het Muiderslot.  Daarom logeren er op 27 en 28 oktober vier opstandige vrouwen op het Muiderslot. Zij nemen de bezoekers mee in de wereld van de powervrouwen van lang geleden. Op de binnenplaats van het kasteel zorgt een echte smid voor het benodigde wapentuig, wordt er muziek gemaakt en vullen  middeleeuwse ambachten het plein. Buiten de poort wordt gekookt en kunnen bezoekers de Middeleeuwen proeven. In de kasteeltuin staat een boogschietbaan. Ondertussen houdt de heraut in de poorttoren in de gaten of er geen vijanden het kasteel naderen. Niet alleen de vrouwen staan hun mannetje, ook de Ridders van de IJssel weten van wanten. Beide dagen, om 14.00 en 15.30 uur, strijden deze ridders om de hand van hun powervrouw.

Forteiland Pampus

Pampus richt tijdens de herfstvakantie het spotlicht op de soldaten die vroeger op het eiland woonden. Het viert de Museumkidsweek met Vriendschap en het einde van de Eerste Wereldoorlog. Het is dit jaar namelijk precies 100 jaar geleden dat deze oorlog eindigde
Ontdek het verhaal van de soldaten op Pampus in het reusachtig grote fort dat half verscholen op het eiland ligt. Vul net zoals de soldaten deden bommen met buskruit en knal in het rond met het grote kanon. Oren dicht!
– Verstuur tijdens de vakantieworkshop een zelfgemaakt kaartje met de Pampuspost. Je kan je kaartje in de museumwinkel frankeren en in de speciale Pampusbrievenbus doen voor je oma, opa, buurman of juf en meester.
– Ontrafel met een echte telegrafist gecodeerde berichten en leer morsecode. Na afloop kun je je morse-diploma halen!
– Volg een rondleiding op Pampus met een gids, of ga zelf op onderzoek uit tijdens de blacklight speurtocht of de Pampus Xperience.
– Op woensdag en vrijdag kan je met twee vogelaars meekijken naar alle bijzondere vogels die elk jaar verschijnen en vertrekken op Pampus.

Vaar je mee?

Vanuit Amsterdam Ijburg vertrekken we om 11.00 uur. Reserveer je tickets voor de herfstvakantie via deze pagina. 

Op woensdag 24 oktober en zaterdag 27 oktober vaart de veerdienst ook vanuit Almere! We vertrekken vanuit Marina Muiderzand om 13.00.  Om mee te varen vanuit Almere, klik hier.

Gegevens

Begin:
22/10/2018 @ 11:00
Einde:
28/10/2018 @ 18:00