Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Herfstvakantie 2019

19/10/2019 - 27/10/2019

Herfstvakantie met de Veerdienst

Tijdens de herfstvakantie (19-10 t/m 27-10)  zijn er op Forteiland Pampus en het Muiderslot tal van leuke activiteiten te doen voor jong en oud.

Muiderslot

Boekenleggers en Ridderverhalen: Kinderen kunnen de hele herfst vakantie komen knutselen in het kasteel. Er kunnen leuke soorten boekenleggers worden geknutseld in verschillende kleuren en varianten.

Ridders van de IJssel: Beleef de middeleeuwen en maak kennis met echte ridders. Bewonder hun wapens en neem een kijkje bij  een spannend gevecht. Er wordt zowel binnen als buiten het kasteel middeleeuwse muziek gemaakt, er wordt gekookt en geproefd en veel meer. Voor reserveringen met Veerdienst Amsterdam en Almere voor Ridders van de IJssel klik hier

De verjaardag van Amsterdam: Zondag 27 oktober is het feest op het Muiderslot! Amsterdam viert op deze dag zijn 744 verjaardag. Bezoekers kunnen deze middag een gratis rondleiding volgen over de historische band tussen Amsterdam en het Muiderslot. Er is ook een presentatie te zien. De rondleidingen vertrekken om 13.00, 14.00 en 15.00 uur vanaf het infopunt op de binnenplaats en duren +/- 45 minuten. Vooraf reserveren is niet nodig.

Forteiland Pampus

Soldatenweek en Museumkidsweek tegelijk! 

Soldatenweek: Pampus richt tijdens de herfstvakantie het spotlicht op de soldaten die vroeger op het eiland woonden. Jonge bezoekers kunnen een soldatenspeurtocht in het fort doen. Wie meedoet krijgt een soldaten brevet en een stoere soldatenstrepen op zijn gezicht. Kinderen die verkleed als soldaat naar Pampus komen krijgen een verrassing cadeau!!

Museumkidsweek: Het thema van de Museumkidseweek is REIZEN. Op Pampus doe je dat door tijd en ruimte. In het verhaal van Pampus komen de soldaten van vroeger tot leven. Vlieg in Het geheime Wapen van Amsterdam in een virtuele luchtballon over Amsterdam en zijn ring van forten. Kinderen kunnen meedoen met de Inspecteurswedstrijd van Museumkids en een prijs winnen!

Vogelaar op Pampus: Op woensdag 23 oktober kan je met twee vogelaars meekijken naar alle bijzondere vogels die elk jaar verschijnen en vertrekken op Pampus.

 

VAAR JE MEE?

VANAF: AMSTERDAM IJBURG

Vanuit Amsterdam IJburg vertrekken we om 11.00 uur (check-in 10:45)  Klik om te reserveren op  deze pagina.

Let op:  Reserveer tickets voor de Ridders van de IJssel via het daarvoor bestemde 2e reserveringsblok.

 

VANAF: ALMERE

Op zaterdag 19 en 26 oktober  vaart de veerdienst ook vanuit Almere! We vertrekken vanuit Marina Muiderzand om 13.15. Om mee te varen vanuit Almere, klik hier.

Let op:  Reserveer tickets voor de Ridders van de IJssel via het daarvoor bestemde 2e reserveringsblok.

 

Gegevens

Begin:
19/10/2019
Einde:
27/10/2019
Evenement Categorieën:
,