Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Nieuwe attracties op Pampus

20/04/2019 - 31/08/2019

veerdienst amsterdam nieuwe attracties luchtballon op fort eiland Pampus

Nieuwe attracties op Pampus

Het Fort Eiland Pampus start dit seizoen met een paar splinter nieuwe attracties! De veerdienst Amsterdam brengt je in ongeveer 45 minuten naar het forteiland.

 

Attractie luchtballon

Ervaar de kersverse attractie ” Het geheime Wapen van Amsterdam ” . Een bijzondere belevingsroute welke op 20 april van start gaat. Op een bijzondere wijze wordt het verhaal van dit Unesco werelderfgoed via een nieuwe route door het fort verteld. Ontdek de verrassende geheimen van het fort en stijg op in een luchtballon gondel . Zie hoe Amsterdam steeds kleiner wordt en bewonder terwijl je zweeft hoog de lucht hoe Amsterdam er een eeuw geleden van boven uit zag.  Deze beleving route zit vol video-installaties, spellen en geluidsfragmenten. Voor jong en oud een verrassende nieuwe wereld van Pampus.

 

 

Nieuwe blow-up expositie 

Bewonder nu de giga nieuwe blow-up expositie met niet alleen foto’s van de Stelling van Amsterdam maar ook van de forten van de Nieuwe Waterlinie. De geschiedenis van het eiland gaat terug tot in de Gouden Eeuw. Het eiland is aangelegd als onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Een verdedigingslinie om Nederland te beschermen. Maak tevens kennis met Ons Unesco op Pampus  Alle tien de werelderfgoederen die ons land rijk wordt getoond  in een speciale ruimte.

 

Gratis rondleidingen en speurtochten

De gidsen van Pampus geven gratis rondleidingen. Zij vertellen je de meest bijzondere verhalen. Kinderen kunnen met een black-light lamp verborgen letters in het fort zoeken en het woord hiermee raden. Echt een aanrader maar best wel een beetje spannend.

 

Informatie

  • Eten en drinken kun je in het Paviljoen van Pampus en er is ook een museumwinkel. Met  je museumkaart is de entree van Pampus gratis.
  • De veerdienst Amsterdam vertrekt vanaf IJburg vanaf 20 april elke dinsdag t/m zondag naar Pampus. Vertrektijd is 11:00 (Check-in 10:45).  Er is ruim 2,5 uur om het forteiland te verkennen. Om 14:15 vaar je weer terug naar IJburg.

Direct reserveren is mogelijk via deze button

AMSTERDAM

 

  • Elke zaterdag vertrekt de veerdienst om 13:00 vanaf Marina Muiderzand Almere

Direct reserveren vertrekplaats Marina Miuiderzand via deze button

ALMERE

 

 

 

 

Gegevens

Begin:
20/04/2019
Einde:
31/08/2019
Evenement Categorie: