Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

SAIL PAMPUS

25/08/2017 - 27/08/2017

sail pampus bezoek de egelantier en andere historische zeilschepen

Pracht en praal op en rond het forteiland tijdens SAIL Pampus van vrijdag 25 t/m zondag 27 augustus! De mooiste schepen van het IJmeer, varend of aan de steigers. Op het eiland een stoer spelprogramma voor jong en oud en van alles te ontdekken over de maritieme wereld.

TE ZIEN EN TE DOEN

Sail Pampus bestaat uit een interessant en vrolijk maritiem programma, zowel op het water als op het eiland. Op Pampus start het programma vanaf 11 uur met uitdagende spelen voor jong en oud, marktkraampjes, openstelling fort en op het terras wordt koffie, thee en lekkers geserveerd. Geniet van het panorama-uitzicht over het aanlokkelijke IJmeer met zijn bootjes en zeilschepen. Vanaf 13 uur is het Statenjacht de Utrecht vrij te bezichtigen en een uur later meren andere klassieke zeilschepen aan. Ook deze zijn daarna tot 16:30 uur vrij te bezoeken.

DE SCHEPEN EN DE DAGEN

De drie ‘hoofdschepen’ die het varend hart van Sail Pampus 2017 vormen, zijn de statenjacht ‘De Utrecht’, de zeiltjalk ‘De Egelantier’ en de zeilklipper ‘De Hoge Wier’. In de middag zijn ze geopend voor publiek. Zondag zijn ‘De Egelantier’ en ‘De Hoge Wier’ al vanaf 11 uur te bezichtigen en verfraaien ze het decor van het zwem-evenement ‘Rondje om Pampus’, dat in de ochtend plaatsvindt. Na het zwem-evenement meert ook ‘De Utrecht’ aan, waarna het toegankelijk is voor de Sail Pampus bezoekers.

tickets

SAIL Pampus kost niks extra’s! Je kunt kaartjes reserveren voor onze standaardtarieven.

extra info

Vind alle info over het programma en de activiteiten op de website van Pampus!

Gegevens

Begin:
25/08/2017
Einde:
27/08/2017
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Website:
http://www.pampus.nl/sail/

Locatie

Forteiland Pampus
Netherlands